Blog

Graag hou ik je op de hoogte van mijn opdrachten en vrij werk. Met gedrevenheid zet ik mijn overdenkingen om in woord en beeld en schep hiermee mijn eigen symboliek. Met ons drukke bestaan is het soms goed om de verstilling toe te laten. Juist dan voel ik de noodzaak om terug te gaan naar mezelf en goed te luisteren. Luister je mee?

Herhaling

De kunst van het minimalisme

Afgelopen weekend bezocht ik de tentoonstelling van Dan Walsh in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Naast het feit dat ik het weer heerlijk vond om in een prachtig vormgegeven gebouw met kunst rond te lopen werd ik verrast door zijn werk. Walsh (1960) is een Amerikaanse kunstenaar die zich vooral bezighoudt met het Minimalisme. Hij ziet zichzelf niet als een vernieuwer maar laat zich inspireren door andere kunstenaars als Sol Lewitt (1928-2007) en Ad Reinhardt (1913-1967). Met zijn geoefende hand laat hij lijnen, vierkanten en rasters transformeren tot kleurrijke patronen die associaties oproepen met geweven kleden, voedsel, en architecturale bouwsels. Het werk lijkt in eerste opzicht simpel, maar kom je dichterbij dan zie je de complexiteit van de gelaagde werken pas echt goed. De herhaling die in bijna elk werk terugkomt geeft rust, en een gevoel van herkenning. Ik neem even de tijd om op het bankje te gaan zitten die in het midden van de ruimte staat. Om me heen hangen de grote werken, laag bij de grond, waardoor ze in grootte bijna lijken toe te nemen. Naarmate ik langer kijk, zie ik steeds meer.

In een vitrine liggen een aantal van zijn boeken. Ook hier weer een overvloed aan patronen, kleuren, lijnen, vormen die door de herhaling een psychedelisch effect lijken te krijgen. En ook hier weer, hoe langer je kijkt, hoe comlexer het beeld wordt. 

Ik intrigeer me door de enerzijdse anonimiteit van het werk. Anderzijds kun je niet om 'de hand' van de kunstenaar heen. 

Reden te meer voor mij om me weer eens te verdiepen in mijn eigen 'hand'. Binnenkort meer;-).

Tot slot, mocht je in de buurt zijn van Maastricht, neem dan zeker tijd voor een bezoek aan het Bonnefantenmuseum. Kun je daarna lekker langs de Maas wandelen richting centrum en genieten van een prachtige stad. 

Missie

Door ‘achter het verhaal’ te kijken kom je tot de kern. Soms is het moeilijk om woorden te vinden en juist dan biedt beeldtaal een uitkomst.

Educatie

Het voornaamste doel is een veranderingsproces in te zetten waarbij je als mens verrijkt wordt. Zo kun je je ontwikkelen tot een evenwichtig persoon

In opdracht

Ben je die witte muur achter je bank een beetje zat? Of wil je je kantoor opfleuren? Ik kom graag langs om te kijken wat ik voor je zou kunnen maken.

Contact

Of je nu op zoek bent naar een gastdocent, een workshop, input voor nieuwe lessen of zin hebt om zelf de penselen ter hand te nemen. Vertel maar, ik luister.

© 2019 Achter het verhaal | Webdesign Buro Blûn | Algemene voorwaarden | Privacy